Tompouceplak & Pistache

Tompouceplak met Pistache

Ingrediënten:

Tompouceplakken (10 stuks)
Melk 285g
1 Vanillestokje
Suiker 64g
Eigeel 71g
Crème poeder 28g
Boter 175g
Pistache pasta 50g
Pistache praline 75g
Pistache noten 171g
Poedersuiker 114g
Zonnebloemolie 14g
Slagroom (ter decoratie)
Pistache nootjes (ter decoratie)
Dobla chocolade decoratie

Bereidingswijze:

Crème patisse: Verwarm de melk samen met 36g suiker. Mix de crème poeder met de overige suiker en eigeel, en voeg de melk toe. Koken tot 100°C (zoals een custard), en laat het mengsel afkoelen. Vermengen met de pistache pasta en pistache praline. Daarna met de zalvige boter mengen.
Pistache praline: Blender de pistache nootjes met de zonnebloemolie en poedersuiker tot een mengsel.
Plaats een laag pistache praline tussen de tompoucestroken, en spuit een laagje crème patisse op de bovenkant. Decoreren met chocolade, slagroom, en pistache nootjes.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze inspiratie pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de inspiratie pagina