Sterschelp met Matcha thee mousse en sesam krul

Recept voor een bladerdeegschelp gevuld met een mousse van Matcha thee gedecoreerd met knapperige sinasappel met sesamkrullen. Een prachtige en bijzondere taart.

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Matcha wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. De verschillende manieren waarop groene theeblaadjes behandeld worden, zijn bepalend voor de theekwaliteit. Er is slechts een kleine Japanse elite van theeboeren die in staat is kwalitatief hoogstaande Matcha te produceren.

 

 

Sterschelp met Matcha thee mousse en sesam krul

Ingrediënten Matcha thee mousse:
180g room
180g melk
72g eidooier
36g suiker
24g witte chocolade
9g Matcha thee
12g gelatine
600g slagroom

Ingrediënten Sesam krul:
61g boter
5g sinaasappelzest
109g sinaasappelpuree
36g patent bloem
164g poedersuiker
61g amandelschaafsel
61g sesam zaadjes

Bereidingswijze Matcha thee mousse:
1. Room, melk en de helft van de suiker verwarmen
2. Anglaise bereiden met de rest suiker en eidooier
3. Gelatine opgelost in 5 delen koud water toevoegen
4. Ganache bereiden van de chocolade en anglaise
5. Vervolgens de matcha thee emulgeren mbv een staafmixer
5. Slagroom daaronder monteren ± 35 °C

Bereidingswijze Sesam krul:
1. Verwarm de boter samen met de sinaasappelzest
2. Voeg de sinaasappel puree aan het bovenstaande toe
3. Meng vervolgens alle droge ingrediënten
4. Meng het geheel te samen
5. Strijk uit op een bakplaat en bak vervolgens op 200 °C

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina