Schelp stroopwafel

Schelp stroopwafel

Ingrediënten:
Pruvé korstschelpen 20 stuks
Chocolade schildje ‘Oud Hollands’ 20 stuks

VANILLEROOM
Crème Pâtissière M (verhouding 1:0,4) 500g
Slagroom (lobbig geslagen) 300g

KARAMELSAUS
Suiker 500g
Water ca. 200g
Slagroom 0,4L

Bereidingswijze:
Vanilleroom: Sla de slagroom lobbig. Meng de Crème Pâtissière en de slagroom tot een gelijkmatige crème. Karamelsaus: Laat de suiker inkoken (niet roeren) tot het bruin wordt Haal de pan van het vuur en doe scheutje voor scheutje de slagroom erbij. Overgieten in een rvs bekken en af laten koelen.

Afwerking:
Vul de schelp met de vanilleroom en spuit daarop de karamelsaus. Garneer de schelp naar eigen inzicht af met bijvoorbeeld een rozet slagroom en een wafel of een echte stroopwafelstukjes.
Decoreer eventueel met een Oud Hollands schildje.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina