Schelp Hangop met aardbei

Schelp Hangop met aardbei

Ingrediënten:
Pruvé korstschelpen 20 stuks
Chocolade schildje ‘Oud Hollands’ 20 stuks
Aardbeien ± 20 stuks

VANILLEROOM
Crème Pâtissière M (verhouding 1:0,4) 500g
Slagroom (lobbig geslagen) 300g

HANGOPMOUSSE
Hangop (uitgelekte yoghurt) 400ml
Suiker 200g
Slagroom (lobbig geslagen) 300ml
Gelatine 10g

Bereidingswijze:
Vanilleroom: Sla de slagroom lobbig. Meng de Crème Pâtissière en de slagroom tot een gelijkmatige crème.
Hangopmousse: Warm de helft van de hangop op met de suiker tot deze gesmolten is. Meng de gelatine door het mengsel. Meng de massa door de rest van de hangop en slagroom. Klop de slagroom hangend luchtig en schep dit door de yoghurt.

Afwerking:
Vul de schelp met de vanilleroom. Spuit een dop hangopmousse op de vanilleroom.
Garneer de mousse af met aardbeien en eventueel een dotje hangop of een rozetje slagroom.
Decoreer met een Oud Hollands schildje.

Tip:
De hangopmousse is te vervangen door een standaard neutrale bavaroise poeder aangemaakt met yoghurt of een kant en klare yoghurtmix.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina