Schelp Haags hopje

Schelp Haags hopje

Ingrediënten:
Pruvé korstschelpen 20 stuks
Chocolade schildje ‘Oud Hollands’ 20 stuks

HOPJESROOM
Crème Pâtissière M (verhouding 1:0,4) 500g
Koffie/mokka extract 10g
Karamel 50g
Slagroom (lobbig geslagen) 300g

HAAGSE HOPJES
Suiker 200g
Stroop 75g
Koffie extract 75g
Boter 50g
Slagroom 50g

KARAMELSAUS
Suiker 500g
Water ca. 500g
Slagroom 0,4L

Bereidingswijze:
Hopjesroom: Sla de slagroom lobbig. Meng de Crème Pâtissière, slagroom, karamelen het mokka extract tot een gelijkmatige crème.
Haags hopje: Breng in een pan de koffie, stroop en suiker aan de kook. De boter en slagroom door het suikermengsel roeren en laten inkoken (tot een druppel water meteen hard wordt). Klein rvs plaatje met hoge rand met olie invetten en de totale massa storten Wanneer het geheel begint op te stijven, verdelen in vierkante blokjes. Helemaal laten afkoelen en de hopjes los breken.
Karamelsaus: Laat de suiker inkoken (niet roeren) tot het bruin wordt. Haal de pan van het vuur en doe scheutje voor scheutje de slagroom erbij en roer voorzichtig. Overgieten in een rvs bekken en af laten koelen.

Afwerking:
Vul de schelp met de hopjesroom en spuit daarop wat karamelsaus. Garneer de schelp naar eigen inzicht af met bv. een hopje of de ‘crunch’ (gemalen hopjes), een rozet slagroom en een Oud Hollands schildje.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina