Werken bij Smilde Bakery

Werken bij Smilde

Smilde Bakery heeft in Nederland drie productielocaties, één in Edam, één in Bolsward en één in Roden (Smilde Homebaking). Een baan bij Smilde Bakery betekent werken in een moderne, dynamische organisatie waarvan de basis is gelegd door ambachtelijk vakmanschap en duurzaam ondernemen. Wij produceren op verantwoorde wijze ambachtelijke bakkerijproducten van een hoge kwaliteit.

Geïnteresseerd in een baan bij Smilde Bakery? Kijk of wij voor u een passende vacature hebben. Wilt u solliciteren op een openstaande vacature, dan ontvangen wij uw sollicitatie met curriculum vitae graag op het in de vacature genoemde e-mailadres.

Maintenance Manager - Edam

Functie omschrijving

Wij zoeken iemand die samen met zijn team en door continue te verbeteren het maximale haalt uit ons machinepark.

Wie zijn wij?
Wij zijn Royal Smilde Bakery, een onderdeel van Royal Smilde. Royal Smilde Bakery kent drie productielocaties: Roden, Bolsward en Edam. Onze producten zijn te vinden in supermarkten in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en sinds kort ook in China.

Wij hebben een assortiment met ruim 500 bakkerijproducten voor de professionele en consumentenmarkt. We zijn trots op onze merken Pruvé, HomeMade en Van de Leur, ze zijn onderdeel van ons DNA geworden.

Wat houdt de functie in? 
Als Maintenance manager ben jij een belangrijke schakel binnen ons bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor een optimale prestatie van de technische bedrijfsmiddelen op onze productielocatie in Edam. Je bent lid van ons operations team en rapporteert direct aan de Operations manager van Royal Smilde Bakery. Jouw team van 11 mensen bestaat uit 2 Teamcoördinatoren, 1 Maintenance engineer, 6 Monteurs en 1 a 2 Leerling monteurs. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van externen op projectbasis, waarbij jij hun inzet coördineert.

Waarom ga je dit doen?
Omdat jij iemand bent die tussen zijn mensen staat en pragmatisch is ingesteld, weet jij de productie technisch te optimaliseren. Daarvoor kijk je samen met je team kritisch naar de machines, de lijnen en het machinepark en bedenk je samen met hen een plan van aanpak. Jij ziet kansen, en vanuit je brede technische kennis in de industrie initieer je verbetertrajecten.

Welke werkzaamheden kun je verwachten tijdens een werkdag
Je signaleert technische ontwikkelingen en je doet verbetervoorstellen die bijdragen aan de operationele doelstellingen. Je vertaalt het operations beleid in een integraal jaarplan voor TD en werkt dit SMART uit in uitvoeringsplannen met concrete doelstellingen en een onderbouwd budget. Je realiseert de plannen, doelstellingen en servicegraad conform het goedgekeurde plan/budget.

Daarnaast beheers je de technische processen waarvoor je samenwerkt met in- en externe partijen. Ook beoordeel je de technische haalbaarheid van ontwikkelings- en renovatieprojecten.

Je wordt direct betrokken bij het masterplan dat voor lange termijn wordt uitgestippeld. Dit investeringsplan zorgt ervoor dat jij je handen vol hebt aan het meedenken over de optimalisatie van het machinepark. Jij staat samen met het operations team aan de vooravond om belangrijke beslissingen te nemen over de toekomst van deze productielocatie.

Functie eisen

De functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding, HTS of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante leidinggevende ervaring in de voedingsmiddelenbranche;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met continu verbeteren en de lean werkwijze;
 • Je bent gedreven en resultaatgericht, zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen

 

Deze eigenschappen passen bij jou:

 • Je bent goed in staat om je team een duidelijke richting te geven. Je motiveert en geeft anderen bevoegdheden. Je trekt het hele team naar een hoger niveau door ze te coachen of de mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen.
 • Je past gespecialiseerde technische kennis toe. Door jezelf voortdurend op professioneel gebied te ontwikkelen, ontwikkel je kennis en expertise in je team, waardoor de TD naar een hoger plan wordt getild.
 • Je past je makkelijk aan veranderende omstandigheden aan en accepteert en toont interesse in nieuwe veranderingen.
 • Je analyseert numerieke en verbale gegevens en andere soorten informatie door deze in componenten, patronen en relaties op te delen.
 • Je stelt gedefinieerde doelen op en plant activiteiten en projecten ruim van te voren, zodoende houd je rekening met veranderende omstandigheden.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor acties, projecten en mensen. Je neemt initiatief, handelt met zelfvertrouwen en bepaalt je eigen richting.

Geldt een deel van de bovenstaande eigenschappen voor jou? Dan ben jij de Maintenance manager die we nodig hebben!

Solliciteren of meer informatie? Klik hier!

Ervaren productontwikkelaar (1,0 Fte, Bolsward)

Functie-inhoud
Als productontwikkelaar in Bolsward ben je verantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve uitvoering van  product- en procesontwikkelingsprojecten. Het doel is om een continue verbetering van de productportfolio te realiseren op het gebied van innovatie en kwaliteit, efficiencyverbetering en/ of kostenbesparing.
De productontwikkelaar werkt zelfstandig binnen de gestelde wensen/ eisen van opdrachtgever en geldende wettelijke kaders. De productontwikkelaar rapporteert aan de manager NPD.

Resultaatgebieden
Beoordelen en ontwikkelen/ optimaliseren van werkwijzen, technieken, methoden en procedures. Dit ter bevordering van de kwaliteit, efficiency en doeltreffendheid;

 • Opzetten en realiseren van product- en proces-ontwikkelingsprojecten. Waaronder het vertalen van ontwikkelingsopdracht in projectopzet, uitvoeren hiervan, beoordelen, interpreteren, vastleggen en bespreken van resultaten en het bepalen van vervolgstappen;
 • Adviseren / geven van instructies over (nieuwe/aangepaste) producten en processen;
 • Signaleren en bijdragen aan het oplossen van productie- en kwaliteitsproblemen;
 • Borgen van kwaliteit en productveiligheid binnen het geformuleerde beleid en (waren)wettelijke voorschriften en richtlijnen;
 • Bepalen van relevante systeemeisen  en implementeren van systemen i.s.m. betrokken afdelingen;
 • Zorgdragen voor een accurate en up-to-date vastlegging van receptuur, specificaties en normen (grondstoffen, eindproducten en verpakkingen) in de relevante systemen;
 • Bijhouden en signaleren van ontwikkelingen op het vakgebied middels het bestuderen van vakliteratuur, bezoeken van beurzen en voeren van besprekingen met leveranciers.

 

Functie-eisen

 • HBO Levensmiddelentechnologie of vergelijkbaar;
 • Ruime productontwikkelingservaring bij voorkeur bij een industriële bakkerij en/of leverancier van bakkerij ingrediënten;
 • Goede beheersing Engelse taal, goede beheersing Duitse taal is een pre;
 • Goed sensorisch vermogen;
 • Goede kennis van en ervaring met automatiseringssystemen (met name ERP, PLM en office applicaties)

 

Competenties:

 • Met mensen werken
 • Expertise en technologie toepassen
 • Aanpassen en omgaan met verandering creëren en innoveren
 • Beslissen en activiteiten initiëren
 • Schrijven en rapporteren

 

Sollicitatie & Informatie
Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG  EDAM
r.molanus@smildebakery.com

Onderzoeksstage - Optimalisering van hygiëne en microbiologische parameters

Optimalisering van hygiëne en microbiologische parameters
In verband met het continue groeien van de organisatie en veranderende wet- en regelgeving zijn wij op zoek naar een full time MBO of HBO stagiaire van de opleidingen levensmiddelentechnologie of microbiologie. Het doel van de stage is om een optimalisatieslag te maken voor microbiologische en hygiëneparameters voor een specifiek gedeelte van de productieomgeving. Het betreft een stage waarin je door middel van onderzoek en studie de situatie in beeld brengt en vervolgens  verbeterplannen opstelt. Deze verbeterplannen worden voorgelegd aan productie- en kwaliteitsmanagement en (waar mogelijk) geïmplementeerd. Literatuuronderzoek en het uitwerken van een visgraat analyse (pareto) zullen hierbij een belangrijke rol spelen.

Mogelijk tijdsplan voor het onderzoek:
– Literatuur onderzoek
– In kaart brengen kritische punten
– Categoriseren kritische punten, opstellen beheersplan
– Implementatie beheersplan
– Uitvoeren her-analyse

Eisen

 • Student MBO of HBO levensmiddelentechnologie of microbiologie
 • Gedreven, gemotiveerd om onderzoek te verrichten aan een productie proces/ productie omgeving.
 • Flexibiliteit

Wat bieden wij jou?
Uiteraard krijg je een passende stagevergoeding. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te werken binnen de afdeling kwaliteit. Je wordt betrokken bij alle verschillende bedrijfsprocessen. Als onderdeel van het team zal jij ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke taken van de kwaliteitsafdeling zijn. Naast deze taken ga jij als student heel veel leren over de kwaliteitsafdeling zelf en alle belangrijke taken die daarbij horen. Omdat de kwaliteitsafdeling een belangrijk onderdeel is, ga jij als student ook heel veel leren en meekrijgen van de andere afdelingen binnen de Royal Smilde Bakery.

Start en duur van de stage
Er zou per direct gestart kunnen worden en de duur is 15 a 20 weken (flexibel).

Solliciteren of meer informatie?
Mail naar m.devreede@royalsmilde.com of bel 0622559491

Stagiair(e) levensmiddelentechnologie of microbiologie! (onderzoeksstage)

Optimalisering van hygiëne en microbiologie productieproces
In verband met het continue groeien van de organisatie en veranderende wet- en regelgeving zijn wij op zoek naar een fulltime MBO of HBO stagiaire van de opleidingen levensmiddelentechnologie of microbiologie. Het doel van de stage is om een optimalisatieslag te maken voor microbiologische en hygiëneparameters in ons productieproces. Het betreft een stage waarin je door middel van onderzoek en studie de situatie in beeld brengt en vervolgens  verbeterplannen opstelt. Deze verbeterplannen worden voorgelegd aan productie- en kwaliteitsmanagement en (waar mogelijk) geïmplementeerd. Literatuuronderzoek en het uitwerken van een visgraat analyse (pareto) zullen hierbij een belangrijke rol spelen.

Mogelijk tijdsplan voor het onderzoek:
– Literatuur onderzoek
– Opstellen visgraat analyse
– Opstellen analyseplan
– Uitvoeren 0-meting/ 0-analyse
– Opstellen verbeterplan
– Implementatie verbeterplan
– Uitvoeren her-analyse

Eisen

 • Student MBO of HBO levensmiddelentechnologie of microbiologie
 • Gedreven, gemotiveerd om onderzoek te verrichten aan een productie proces/ productie omgeving.
 • Flexibiliteit

Wat bieden wij jou?
Uiteraard krijg je een passende stagevergoeding. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te werken binnen de afdeling kwaliteit. Je wordt betrokken bij alle verschillende bedrijfsprocessen. Als onderdeel van het team zal jij ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke taken van de kwaliteitsafdeling zijn. Naast deze taken ga jij als student heel veel leren over de kwaliteitsafdeling zelf en alle belangrijke taken die daarbij horen. Omdat de kwaliteitsafdeling een belangrijk onderdeel is, ga jij als student ook heel veel leren en meekrijgen van de andere afdelingen binnen de Royal Smilde Bakery.

Start en duur van de stage
Er zou per direct gestart kunnen worden en de duur is 15 a 20 weken (flexibel).

Solliciteren of meer informatie?
Mail naar m.devreede@royalsmilde.com of bel 0622559491

Operator (1,0 FTE) - Edam

Functie-inhoud

Als operator ben je er verantwoordelijk voor dat er aan een productielijn kwalitatief goede halffabrikaten of eindproducten worden gemaakt conform de aantallen op de planning en de voorgeschreven recepturen/specificaties. Hierbij bewaak je het productieproces en stuur je indien nodig bij. Dit kan door het aanpassen van procesparameters of het geven van aanwijzingen en instructies aan medewerkers aan de lijn.

 

Resultaatgebieden:

 • Afstellen, ombouwen of proefdraaien van de apparatuur, instellen van procesparameters en/of het oproepen van recepturen.
 • Bewaken en bijsturen van procesparameters via controlepanelen/beeldschermen en door waarneming van het procesverloop.
 • Toezien op een constante toevoer en kwaliteit van grondstoffen.
 • Nemen van monsters, uitvoeren van kwaliteitsmetingen, signaleren van (structurele) afwijkingen en zo nodig bijstellen van het proces.
 • Geven van aanwijzingen en instructies aan medewerkers aan de lijn.
 • Inspecteren van de technische staat van de eigen productie apparatuur
 • Verhelpen van kleine storingen en stagnaties.
 • Registreren van (oorzaken van) storingen.
 • Naleven van de HACCP, bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften
 • Schoonmaken van de machines en werkomgeving

 

Functie-eisen

 • MBO werk- en denkniveau.
 • Levensmiddelentechnologie is een pré
 • VAPRO B of diploma voedingsoperator is een pré
 • Kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenindustrie.
 • Bereidheid tot het werken in een drieploegendienst.
 • Flexibele instelling, bereidheid tot het verrichten van overwerk.
 • Competenties:
  -met mensen werken;
  -expertise en technologie toepassen;
  -aanpassen en omgaan met verandering;
  -resultaten leveren en aan de verwachtingen van de klant voldoen;
  -plannen en organiseren;
  -instructies en procedures volgen.

 

 

Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG  EDAM
r.molanus@smildebakery.com

Monteur B (1,0 Fte)

Functie-inhoud

Als monteur B verricht je allround onderhouds-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan productie installaties en apparatuur. Je doet dit zodanig dat een juiste en veilige werking van de installaties/apparatuur wordt gewaarborgd. Je werkt daarbij in een aangepaste drieploegendienst.

 

Resultaatgebieden:

 • Beoordelen van de staat van onderhoud van installaties/apparatuur en verrichten van metingen a.d.h.v. controlelijsten en eigen inzicht.
 • Uitvoeren van preventief en curatief onderhoud en modificatie en revisiewerkzaamheden o.b.v. werkopdrachten en instructies van de afdelingsleiding.
 • Lokaliseren van storingen en de oorzaken van de storing, raadplegen operators, verrichten van testen en metingen
 • Rapporteren van bevindingen aan de afdelingsleiding, met vermelding aard en ernst, benodigde onderdelen en materialen
 • Registreren van uitgevoerde werkzaamheden, urenverantwoording en bijzonderheden
 • Doen van voorstellen voor aanvullend preventief onderhoud, modificaties, of vernieuwing van apparatuur en installaties.
 • Meedenken over verbetering van werkprocedures en veiligheid en/of vervanging van machines.
 • Begeleiden van monteurs van derden bij de uitvoering van meer omvangrijke reparaties,
 • Toezien op de naleving van de bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften door operators en (gedetacheerde) monteurs.

 

Functie-eisen

 • MBO elektrotechniek of elektronica, een combinatie van beide of in combinatie met werktuigbouwkunde.
 • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenbranche.
 • Competenties: met mensen werken, expertise en technologie toepassen, aanpassen en omgaan met verandering, analyseren, instructies en procedures volgen en persoonlijke werkdoelen
  behalen.

 

Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG EDAM
r.molanus@smildebakery.com