Werken bij Smilde Bakery

Werken bij Smilde

Smilde Bakery heeft in Nederland drie productielocaties, één in Edam, één in Bolsward en één in Roden (Smilde Homebaking). Een baan bij Smilde Bakery betekent werken in een moderne, dynamische organisatie waarvan de basis is gelegd door ambachtelijk vakmanschap en duurzaam ondernemen. Wij produceren op verantwoorde wijze ambachtelijke bakkerijproducten van een hoge kwaliteit.

Geïnteresseerd in een baan bij Smilde Bakery? Kijk of wij voor u een passende vacature hebben. Wilt u solliciteren op een openstaande vacature, dan ontvangen wij uw sollicitatie met curriculum vitae graag op het in de vacature genoemde e-mailadres.

Hoofd Technische Dienst - Edam

Functie omschrijving

Wij zoeken een ondernemende techneut die samen met zijn team en door continue te verbeteren het maximale haalt uit ons machinepark. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Royal Smilde Bakery, een onderdeel van het familiebedrijf Royal Smilde. Royal Smilde Bakery kent drie productielocaties: Roden, Bolsward en Edam. Onze producten zijn o.a. te vinden in supermarkten in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en sinds kort ook in China. Royal Smilde Bakery heeft een uitgebreid assortiment met ruim 500 bakkerijproducten voor de professionele en consumentenmarkt. Om beter in te spelen op de wensen van de klant en de consument, verleggen wij continu onze grenzen. Dit doen wij door goed te luisteren naar consumenten, een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten, continu te verbeteren en ons vakmanschap. Met deze bouwstenen lukt het steeds weer om het juiste, lekkere product te ontwikkelen en te produceren. We zijn trots op onze merken Pruvé & HomeMade ze zijn onderdeel van ons DNA geworden.

Wat houdt de functie in?
Als Hoofd Technische Dienst ben jij een belangrijke schakel binnen ons bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor een optimale prestatie van de technische bedrijfsmiddelen op onze productielocatie in Edam. Je bent lid van ons operations team en rapporteert direct aan de Operations manager van Royal Smilde Bakery. Jouw team van 11 mensen bestaat uit 2 Teamcoördinatoren, 1 Maintenance engineer, 6 Monteurs en 1 á 2 Leerling monteurs. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van externen op projectbasis, waarvan jij hun inzet coördineert.

Je wordt direct betrokken bij het masterplan dat voor lange termijn wordt uitgestippeld. Dit investeringsplan zorgt ervoor dat jij je handen vol hebt aan het meedenken over de optimalisatie van het machinepark. Jij staat samen met het operations team aan de vooravond om belangrijke beslissingen te nemen over de toekomst van deze productielocatie.

Waarom ga je dit doen?
Omdat jij iemand bent die tussen zijn mensen staat en pragmatisch en ondernemend is ingesteld, weet jij de productie technisch te optimaliseren. Daarvoor kijk je samen met je team kritisch naar de machines, de lijnen en  het machinepark en bedenk je samen met hen een plan van aanpak. Jij ziet kansen, en vanuit je brede technische kennis in de industrie initieer je zelfstandig projecten voor het opzetten en uitvoeren van verbetertrajecten.

Welke werkzaamheden kun je verwachten tijdens een werkdag
Je signaleert technische ontwikkelingen en je doet verbetervoorstellen die bijdragen aan de operationele doelstellingen. Je vertaalt het operations beleid in een integraal jaarplan voor TD en werkt dit SMART uit in uitvoeringsplannen met concrete doelstellingen en een onderbouwd budget. Je realiseert de plannen, doelstellingen en servicegraad conform het goedgekeurde plan/budget.

Daarnaast beheers je de technische processen waarvoor je samenwerkt met in- en externe partijen. Ook beoordeel je de technische haalbaarheid van ontwikkelings- en renovatieprojecten.

De functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding, HTS of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante leidinggevende ervaring in de voedingsmiddelenbranche;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met continu verbeteren en de lean werkwijze;
 • Je bent gedreven en resultaatgericht, zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen.

Deze eigenschappen passen bij jou:

 • Je bent goed in staat om je team een duidelijke richting te geven. Je motiveert en geeft anderen bevoegdheden. Je trekt het hele team naar een hoger niveau door ze te coachen en mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen;
 • Je past gespecialiseerde technische kennis toe. Door jezelf voortdurend op professioneel gebied te ontwikkelen, ontwikkel je kennis en expertise in je team, waardoor de TD naar een hoger plan wordt getild;
 • Je past je makkelijk aan veranderende omstandigheden aan en accepteert en toont interesse in nieuwe ontwikkelingen;
 • Je analyseert numerieke en verbale gegevens en andere soorten informatie door deze in componenten, patronen en relaties op te delen;
 • Je definieert heldere meetbare doelen en plant activiteiten en projecten ruim van te voren;
 • Je bent zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid voor acties, projecten en mensen. Je neemt initiatief, handelt met zelfvertrouwen en bepaalt je eigen richting.

Geldt een deel van de bovenstaande eigenschappen voor jou? Dan ben jij de Maintenance manager die we nodig hebben!

 

Dit zijn je arbeidsvoorwaarden:

 • Een direct dienstverband, wij binden graag goede mensen;
 • Een goed salaris dat ligt rond de € 5.500,- bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag);
 • Goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden (Smilde Academy);
 • 31 vakantiedagen;
 • Goede pensioenregeling (2/3 werkgever, 1/3 werknemer);
 • Reiskostenvergoeding woon-werk (€ 0,19 ct. per kilometer).

Zomaar een aantal redenen om bij ons te willen werken

 • Jij draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het masterplan;
 • Je komt bij ons werken in een tijd waarin jij je technische kennis en kunde goed kunt inzetten;
 • Tegelijkertijd kom je in een team dat behoefte heeft aan richting en waarmee je samen gaat bouwen en verbeteren;
 • Je komt te werken in een bedrijf met een no-nonsense cultuur en waar het gevoel van een familiebedrijf heerst;
 • Je komt te werken in een bedrijf waar waarde wordt gehecht aan jouw expertise en inbreng;
 • Je komt te werken in een professionele organisatie die alsmaar groeiende is en waar wordt gedacht in kansen in plaats van onmogelijkheden;
 • Jij samen met je team gaat werken aan een future proof Royal Smilde Bakery.

Herken jij jezelf in het profiel? Zo kun je solliciteren naar deze functie

Voor de sollicitatieprocedure maakt Royal Smilde Bakery gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat die in het bovenstaande profiel past? Twijfel dan niet langer en solliciteer direct. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van het Harver assessment en CV-OK. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Taco Holkema (recruiter Effectus-HR) op telefoonnummer 06-30152372.

Effectus-HR:
Effectus-HR adviseert opdrachtgevers op het gebied van werving en selectie van professionals. Hierbij staat de grondigheid van de procedure en arbeidsmarktcommunicatie centraal in het wervingsproces.

Acquisitie:
Smilde Bakery en Effectus-HR aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s van een kandidaat door bureaus aan Smilde Bakery of Effectus-HR zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van Smilde Bakery. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door Smilde Bakery als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Monteur B - Edam

Functie-inhoud

Als monteur B verricht je allround onderhouds-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan productie installaties en apparatuur. Je doet dit zodanig dat een juiste en veilige werking van de installaties/apparatuur wordt gewaarborgd. Je werkt daarbij in een aangepaste 6 weeks schema rooster.

Resultaatgebieden:

 • Beoordelen van de staat van onderhoud van installaties/apparatuur en verrichten van metingen a.d.h.v. controlelijsten en eigen inzicht.
 • Uitvoeren van preventief en curatief onderhoud en modificatie en revisiewerkzaamheden o.b.v. werkopdrachten en instructies van de afdelingsleiding.
 • Lokaliseren van storingen en de oorzaken van de storing, raadplegen operators, verrichten van testen en metingen
 • Rapporteren van bevindingen aan de afdelingsleiding, met vermelding aard en ernst, benodigde onderdelen en materialen
 • Registreren van uitgevoerde werkzaamheden, urenverantwoording en bijzonderheden
 • Doen van voorstellen voor aanvullend preventief onderhoud, modificaties, of vernieuwing van apparatuur en installaties.
 • Meedenken over verbetering van werkprocedures en veiligheid en/of vervanging van machines.
 • Begeleiden van monteurs van derden bij de uitvoering van meer omvangrijke reparaties,

Toezien op de naleving van de bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften door operators en (gedetacheerde) monteurs.

Functie-eisen

 • MBO elektrotechniek of elektronica, een combinatie van beide of in combinatie met werktuigbouwkunde.
 • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenbranche.
 • Competenties: met mensen werken, expertise en technologie toepassen, aanpassen en omgaan met verandering, analyseren, instructies en procedures volgen en persoonlijke werkdoelen behalen.

Interesse gekregen?

Stuur dan een mail met een korte motivatie en je CV naar m.pelder@royalsmilde.com