Open Vlaaien Chocolade

Open Vlaaien Chocolade

Werkwijze:
– Verdeel naar keuze (1) hazelnoot- of (2) walnootstukjes, (3) in likeur gedrenkte gebroken bitterkoekjes op de vlaaibodem. Een (4) kapsel- of (5) gechocolateerde hazelnootschuimplak of (6) een laagje gebonden kersen- of (7) rum rozijnenvulling is ook zeer goed mogelijk.
– Strijk de bodem bol af met chocolade-slagroom, -mousse of -bavarois.
– Koel de bodem tot de vulling voldoende stevig is.
– Zet de bodems op een rooster en giet een laagje chocoladecouverture of -ganache over de vlaai. Begin in het midden van de vlaai en ga vervolgens naar de buitenkant.
– Spuit met aantal doppen merengue op en bruneer deze licht met een brander.
– Decoreren met een chocoladedecoratie en een met poedersuiker bestrooid trosje bessen of ander decoratief fruit.

Benieuwd naar meer recepten en inspiratie?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Recepten Smilde Bakery