Nieuwsbericht, 18/04/2019

Royal Smilde en Kitchen Republic duiken samen de keuken in

Royal Smilde en Kitchen Republic duiken samen de keuken in

Amsterdam, 16 april 2019

 

In tijden van snelle marktveranderingen is kruisbestuiving het recept voor succesvolle innovaties.

Om innovatie te versnellen investeert Royal Smilde in een aparte innovatie hub bij Kitchen Republic, de professionele deelkeuken in Amsterdam. “Hier kunnen we buiten bestaande organisatiestructuren, zelfstandig nieuwe concepten bedenken, maken en testen”, vertelt Vinay Dharampal trots.

 

Kitchen Republic groeit en breidt uit met een nieuw pand met o.a. voedselveilige productieunits en creatieve ruimtes voor kruisbestuiving tussen food startups en grotere bedrijven. In deze creatieve en ondernemende omgeving vind je de juiste energie voor innovatie, kom je tot betere ideeën en blijf je beter op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en trends. Smilde zette dinsdag 9 april als eerste voedingsmiddelenbedrijf haar handtekening onder het samenwerkingscontract.

 

De innovatiekracht van Smilde’s innovatie hub is de kruisbestuiving van diverse talenten, culturen en generaties door samenwerking van collega’s, ondernemers, leveranciers en klanten. “Wij proberen nieuwe dingen uit op nieuwe terreinen, testen dat, zien potentie, en de organisatie schaalt vervolgens de kansrijke concepten op in één van de vijf fabrieken van Smilde”, vertelt Dharampal. Die de innovatiekar trekt van Smilde Futura, het innovatieplatform van Royal Smilde. We denken niet ellenlang na over dingen maar ondernemen zoektochten met de poten in de modder.

 

Ook Bart-Jan Veldhuizen, oprichter van Kitchen Republic, is enthousiast over de samenwerking. “Een groot en gerenommeerd bedrijf als Royal Smilde vergroot de kennis en innovatiekracht voor kleinere startups. Zo kun je samen nieuwe producten ontwikkelen. Het vertrouwen van Royal Smilde in ons bedrijf is vanaf het begin heel groot geweest. Daar zijn we ontzettend trots op. Dit contract is daarvan het bewijs.”

 

De nieuwbouw zal naar verwachting in juli 2019 afgerond zijn. Smilde zal in september de deuren van haar innovatiehub in Amsterdam feestelijk openen.

================================================================================

Royal Smilde is een zelfstandig familiebedrijf dat in 1863 is opgericht. Royal Smilde is met de business units Bakery, Foods en Natura een internationaal opererend voedingsmiddelenconcern en realiseert met zo’n 650 medewerkers een omzet van ruim € 230 miljoen. Met meer dan 1000 producten in meer dan 59 landen. Foods produceert margarines, oliën, vetten, salades, quiches, pies en sauzen. Bakery is heeft een breed assortiment bakkerij producten van halffabricaten en meringue tot diepvries banketspecialiteiten, en Natura biedt naast frituuroliën een unieke haal- en brengservice.

 

Kitchen Republic is een professionele productiekeuken in Amsterdam, waar startups hun bedrijf kunnen beginnen en laten groeien. Sinds de start in 2015 is de 900 vierkante meter grote keuken te klein geworden. Op steenworp afstand van de huidige locatie breidt Kitchen Republic uit met een nieuw pand van maar liefst 1.500 extra vierkante meter voor scale-ups: startups die nog verder willen groeien en professionaliseren.  Naast het verhuren van keukenruimte investeren ze in het uitbouwen van een bruikbaar en actief netwerk, ondersteunen ze in verkoop en bieden diverse mogelijkheden tot groei voor hun members met bijvoorbeeld de Kitchen Republic Academy.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Royal Smilde, Vinay Dharampal: 06-51009247 of Kitchen Republic, Bart-Jan Veldhuizen: 06-42402521

Foto: tekenmoment Royal Smilde en Kitchen Republic, 9 april 2019 Amsterdam in het nieuwbouw pand