Spring naar inhoud

Royal Smilde Bakery

Komt voor de bakker!

Royal Smilde Bakery is actief in diverse productgroepen, in meerdere kanalen en verschillende landen.

Wij leveren een breed scala aan producten aan ambachtelijke bakkers, retailers, foodservice professionals, industriële klanten en consumenten. Denk bijvoorbeeld aan gebakbodems voor de ambachtelijke bakker, appelflappen aan retailers, saucijzenbroodjes aan de horeca en ready-to-bake bakmixen via supermarkten aan consumenten. We doen dit onder diverse eigen merken, in co-creatie met andere merken en onder Private Labels.

Het Bakery Development Centre

Het team van het Bakery Development Centre bestaat uit traditioneel opgeleide, ervaren bakkers en deskundige levensmiddelentechnologen. Het is de kraamkamer van onze organisatie; waar onderzoek gedaan wordt naar nieuwe technologieën en ingrediënten. Waar producten ontwikkeld en geoptimaliseerd worden en waar in nauwe samenwerking met de afdeling Marketing continu gewerkt wordt aan het ontwikkelen van nieuwe concepten.

Productielocaties

Royal Smilde Bakery heeft productielocaties in Edam, Bolsward en Roden. In Edam zijn we gespecialiseerd in het produceren van korstdeeg en meringue. Ook onze beroemde roomhoorn wordt hier gebakken, evenals een groot assortiment zoete en hartige bake-off snacks, bladerdeegbodems en schuimproducten.
In Bolsward maken we van gistdegen en zanddegen diverse typen gebakbodems. Deze bieden we vervolgens zowel ongevuld, halfgevuld als volledig gevuld aan. Van ongevulde tartelet tot kant-en-klare vlaai.
Uit Roden komen onze samengestelde bakmixen in consumentenverpakkingen voor thuisgebruik en in grootverpakking voor de foodservicemarkt. 

Verkoop in Nederland en wereldwijd

In Nederland werken wij met accountmanagers, die alle marktsegmenten bedienen. Daarnaast hebben wij in België en Duitsland eigen verkoopkantoren. Wereldwijd zijn onze producten te vinden in supermarkten in Europa, de VS, Brazilië, Australië, het Midden Oosten, Zuid-Afrika en sinds kort ook in China.