Grote schelp Sinaasappel mousse en Meringue

Grote schelp Sinaasappel mousse en Meringue

Ingrediënten Sinaasappel mousse:
247g sinaasappelpuree
6g gelatine
5g sinaasappelzest
25g suiker
49g eidooiers
203g witte chocolade
445g slagroom

Ingrediënten sinaasappel/amandel meringue:
240g eiwit
480g suiker
240g poedersuiker
30g aardappelzetmeel
5g sinaasappelschil
10g amandelschaafsel

Bereidingswijze sinaasappel mousse:
1. Droge caramel branden (niet te donker) warme room toevoegen
2. Anglaise bereiden met de rest suiker en eidooier
3. Gelatine opgelost in 5 delen koud water toevoegen
4. Ganache bereiden van de chocolade en anglaise
5. Slagroom daaronder monteren ± 35 °C.

Bereidingswijze sinaasappel/amandel meringue:
1. Suiker en eiwit mengen en samen verwarmen tot 50°C
2. Vervolgens rustig op kloppen
3. Gezeefde aardappelzetmeel, zestes, poedersuiker en amandelschaafsel toevoegen
4. Bakken bij 90°C

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina