Grote schelp Citroenroomtaart

Grote schelp Citroenroomtaart

Ingrediënten:
Fijne suikerschelp 18 cm

CITROENSPIJS
Spijs 466g
Citroenpuree 29g
Citroenzest 4,5g

CITROENCUSTARD
Citroensap 167g
Citroenzest 17g
Room 201g
Ei 334g
Eidooier 20g
Suiker 261g

Bereidingswijze:
Citroenspijs: Spijs en puree klontvrij mengen, citroenzest daardoor mengen. Verdelen over de taartbodem, afbakken op 100ºC ± 10 minuten.
Citroencustard: Meng alle ingrediënten in een kom en verwarm au bain marie tot 62ºC. Verdeel de vulling over de taartbodem/spijs.
Bak de taart met de vulling af in een voorverwarmde oven van 120ºC tot de vulling 72ºC is (± 25 minuten). Laat de taart in het geheel afkoelen.

Afwerking:
Bestrooi met een dunne laag bruine suiker. Karamelliseer de suiker en werk af met crème fraîche.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina