Grote schelp & Pecan taart

Grote schelp met pecan pie

Ingrediënten:

Grote schelpen (5 stuks)
Amandelspijs 225g
Eigeel 112,5g
Boter 112,5g
Heel-ei 260g
Bruine suiker 215g
Glucose 336g
Zout 3,5g
Vanille zaadjes 3,5g
Boter 56g (voor karamel)
Pecannoten 650g

Bereidingswijze:

Frangipane: Meng voorzichtig de eidooier met het amandelspijs. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Smeer met behulp van een spatel ongeveer 80g frangipane in elke schelp.
Karamel: Meng de bruine suiker samen met het heel-ei, het zout en de vanille. Verwarm de glucose en los de boter hier in op. Vermeng met het bruine suiker mengsel. Verdeel vervolgens de karamel met ongeveer 160g per schelp en garneer met ongeveer 130g pecannoten per schelp. Bak de schelpen voor 25 minuten op 170°C.

Benieuwd naar meer recepten en inspiratie?

Op onze inspiratie pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de inspiratie pagina