Grote bloemschelp & citroen cake

Grote bloemschelp & citroen cake

Ingrediënten:

Grote bloemschelpen (5 stuks)
Amandelspijs 125g
Eigeel 62,5g
Boter 62,5g (voor frangipane)
Heel-ei 233g
Suiker (319g voor cake, 101g voor siroop)
Citroenrasp 16g
Room 117g
Patentbloem 243g
Bakpoeder 5g
Boter pommade 117g
Citroensap 149g
Dobla chocolade decoratie

Bereidingswijze:

Frangipane: Meng voorzichtig de eidooier met het amandelspijs. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Smeer met behulp van een spatel ongeveer 40g frangipane in elke schelp.
Citroen cake: Meng het heel-ei met de suiker, citroenrasp en room. Meng de patentbloem met het bakpoeder en de boter, en vermeng dit beslag met het heel-ei mengsel. Vul de schelpen met ongeveer 200g beslag per schelp, en bak voor 25 minuten op 164°C.
Citroen siroop: Verwarm het citroensap samen met de suiker en laat 1 minuut koken. Gebruik ongeveer 40g siroop per gebakken schelp om te besprenkelen.
Decoreer met chocolade decoratie en citroenschijfjes.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze inspiratie pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de inspiratie pagina