Gebakken aardbei-pistach-crumble taart

Gebakken aardbei-pistach-crumble taart

INGREDIËNTEN
Fijne suikerschelp 18cm

PISTACHE-CRUMBLE
Boter 125g
Suiker 125g
Bloem 125g
Pistache 125g
Zout 1g

AARDBEIENCOMPOTE
Aardbeien 315g
Stukjes rabarber 105g
Suiker 42g
Koud bindmiddel 17g
Citroensap 21g

CRÈME PATISSERIE
Melk 265g
Citroensap 20g                          Eidooier 71g
Vanillestokje 0,5g                     Suiker 28g
Suiker 36g                                  Crème-poeder 28g

BEREIDINGSWIJZE
PISTACHE-CRUMBLE
Maal de pistachenoten tot een fijn poeder.
Bereid samen met de andere ingrediënten een crumbledeeg.

CRÈME PATISSERIE
Verwarm de melk, citroensap met de  suiker.
Meng crème-poeder met de resterende suiker en eidooiers. Voeg het aan het bovenstaande  toe.
Kook het geheel af als een custardroom. Laat dit afkoelen. Meng voorzichtig de geslagen room  hierdoor.

AARDBEIENCOMPOTE
Aardbeien mengen met de overige ingrediënten. Vul de schelp met de crème patisserie, verdeel boven op de crème patisserie in het midden de aardbeiencompote. Verdeel langs de rand van de schelp de pistache crumble. Bak het geheel af op 170°C.