Crème brûlée in schelp

Crème brûlée in schelp

Crème brûlée

Ingrediënten:
Pruvé Korstschelp RB 27 cm gladde rand
250g Room
50g Melk
90g Suiker
180g Eidooier
1 Vanillestokje

Werkwijze:
Verwarm de room en de melk samen met de vanille
Meng de eidooiers samen met de suiker
Voeg aan het bovenstaande toe en verwarm tot 84° C
Koel het bovenstaande mengsel direct af tot 60° C
Joconde Biscuit Limoen

Ingrediënten:
209g Heel-ei
146g Suiker
146g Amandelpoeder
47g Patentbloem
26g Boter
122g Eiwit
29g Suiker
2g Roompoeder
19g Limoensap
3g Limoen schil

Werkwijze:
Heel-ei, kleinste deel suiker en amandelpoeder opkloppen
Eiwit en suiker opkloppen
Boter smelten tot ± 35°C limoen schil hieraan toevoegen
Bloem, roompoeder zeven
Spatel het luchtig geslagen eiwit/suikermengsel door het heel-ei/amandelpoeder mengsel
Voeg de gesmolten boter hier aan toe
Vervolgens het bloem/roompoedermengsel

Vul vervolgens de schelp eerst met de gebakken biscuit, en daarna met het crème brûlée mengsel. Afwerken met een brander of in de oven.