Chocolade-vijgentaart in schelp

Chocolade-vijgentaart in schelp

Vijgen Frangipane

Ingrediënten:
100g Spijs
225g Vijgen puree
50g Sinaasappel puree
12g Sinaasappel zest

Werkwijze:
Spijs samen met de vijgen puree glad mengen
Sinaasappel puree en sinaasappel zest toevoegen en mengen tot een glad mengsel

Sacher biscuit/Tobago

Ingrediënten:
Pruvé Korstschelp RB 23cm gladde rand
360g Spijs
168g Eidooier
120g Heel-ei
80g 70% Pure chocolade
80g Boter
40g Cacaopoeder
60g Patentbloem
200g Eiwit
200g Suiker

Werkwijze:
Spijs met eidooier en heel-ei opkloppen. Let op: heel-ei/eidooier in delen toevoegen
Eiwit + suiker opkloppen tot bijna stijf
Chocolade en boter smelten en toevoegen bij 50 °C samen met het bloem en cacaopoeder mengsel
In de schelp spuiten, samen met de Vijgen frangipane, overstrooien met Pecan nootjes en afbakken bij 200 °C