Bretonse appeltaart in schelp

Bretonse appeltaart in schelp

Frangipane

Ingrediënten:
Korstschelp RB 23 cm gladde rand
100g Amandelspijs
1 Heel-ei
200g Crème fraîche
25g Citroensap

Werkwijze:
Meng de amandelspijs met het losgeklopte heel-ei en citroensap
Meng vervolgens de crème fraîche erdoor
Giet het mengsel in de schelp

Appel Appareil

Ingrediënten:
600g Granny Smith appels
50g Suiker
50g Heel-ei
20g Eidooier
15g Maïzena
30g Boter
1/2 Vanillestokje

Werkwijze:
Schil de appels en snij ze in gelijkmatige blokjes. Verdeel dit over de frangipane
Meng alle ingrediënten voor de appareil door elkaar tot een vloeibaar mengsel
Giet dit over de appelblokjes zodat alle blokjes bedekt zijn
Bak op 175° C