Bloemschelp Vlaflip

Bloemschelp Vlaflip

Ingrediënten:
Pruvé bloemschelpen 20 stuks
Aardbeien of frambozen 20 stuks
Muntblaadjes of chocolaatjes 20 stuks

VANILLEROOM
Crème Pâtissière M (verhouding 1:0,4) 500g
Slagroom (lobbig geslagen) 300g

YOGHURTMOUSSE
Yoghurt 400ml
Suiker 200g
Slagroom (lobbig geslagen) 300ml
Gelatine 10g

AARDBEIEN-/FRAMBOZENCOULIS
Rijpe frambozen en of aardbeien 500g
Sap van 0,5 citroen (naar smaak)
Poedersuiker 200g

Bereidingswijze:
Vanilleroom: Sla de slagroom lobbig. Meng de Crème Pâtissière en de slagroom tot een gelijkmatige crème.
Yoghurtmousse: Warm de helft van de yoghurt op met de suiker tot deze gesmolten is en meng de gelatine er doorheen. Meng de massa door de rest van de yoghurt en slagroom. Klop de slagroom hangend luchtig en schep dit door de yoghurt.

Afwerking:
Vul een kant van de schelp met de vanilleroom en de andere kant met de yoghurtmousse. Spuit de aardbeien- en/of frambozencoulis (of jam) in een streep over de scheiding van de room en de yoghurtmousse. Garneer de schelp naar eigen inzicht af met bv. met een rozet slagroom met een framboos en een muntblaadje.

Tip:
De hangopmousse is te vervangen door een standaard neutrale bavaroise poeder aangemaakt met yoghurt of een kant en klare yoghurtmix.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina