Bloemschelp Sinaasappel mousse en Compote

Bloemschelp Sinaasappel mousse en Compote

Ingrediënten Sinaasappel compote:
675g bloedsinaasappelpuree
0,5 vanillestokje
250g suiker
15g pectine NH
340g sinaasappel partjes
37g limoenpuree
40g Cointreau

Ingrediënten sinaasappelmousse:
700g room
100g sinaasappelpuree
8g sinaasappel zestes
5g gelatine
1 vanillestokje
210g witte chocolade

Bereidingswijze sinaasappel compote:
1. Verwarm de bloedsinaasappel puree samen met de gespleten vanillestok tot 50°C
2. Meng de suiker met de pectine en voeg dit toe aan de bereiding, samen met de sinaasappel partjes.
3. Breng het geheel aan de kook en mix
4. Voeg de limoen puree en de Cointreau toe

Bereidingswijze sinaasappel mousse:
1. Week de gelatine in koud water.
2. Breng de room samen met de vanille, sinaasappel puree en sinaasappel zestes aan de kook
3. Los na ± 10 min. de gelatine er in op
4. Vermeng de chocolade met het bovenstaande en zeef het geheel
5. Minimaal 12 uur laten rijpen.
6. Voor gebruik de room licht opslaan m.b.v. een garde

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina