Bloemschelp met mandarijn

Bloemschelp met mandarijn

Ingrediënten:
Bloemschelpen
Citroenpuree 27g
Mandarijnpuree 480g
Gelatine 17g
Suiker (80g voor mousse, 263g voor biscuit)
Eiwitten (80g voor mousse, 297g voor biscuit)
Room 400g
Roompoeder 17g
Bloem 169g
Eigeel 237g
Limoenschilrasp 17g
Mascarpone 120g
Mandarijn (in partjes gesneden)
Meringue drops

Bereidingswijze:
Mandarijn-mascarponemousse: Week de gelatine in koud water. Verhit de citroenpuree samen met de suiker tot 120°C. Klop de eiwitten en voeg het citroenpureemengsel toe. Klop tot het mengsel stijf wordt. Verhit een klein deel van de mandarijnpuree om de gelatine op te lossen en voeg de rest van de koude mandrijnpuree toe zodra de gelatine is opgelost. Meng alles met de slagroom, meringue en mascarpone.
Biscuit: Klop de suiker met de eiwitten totdat het bijna stijf is. Klop het eigeel licht en voeg toe aan de geklopte eiwitten. Roer roompoeder, bloem, en limoenschilrasp door het mengsel en verdeel het mengsel in dikke rondjes. Bak de rondjes in de oven op 220°C.
Plaats een biscuitrondje in de bloemschelpen en schep de mandarijnmascarponemousse er bovenop.

Decoratie:
Decoreer de schelpen met mandarijnpartjes en meringuedrops. Voeg wat limoenschilrasp toe voor een frisse touch.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina