Bloemschelp Haagse bluf

Bloemschelp Haagse bluf

Ingrediënten:
Pruvé bloemschelpen 20 stuks
Aalbessentrosjes 20 stuks
Aardbeien of frambozen 20 stuks
Bramen of bosbessen 20 stuks
Chocolaatjes of muntblaadjes 20 stuks

VANILLEROOM
Crème Pâtissière M (verhouding 1:0,4) 500g
Slagroom (lobbig geslagen) 300g

MERINGUE DOPPEN
Eiwitten 100g
Suiker 150g

Bereidingswijze:
Vanilleroom: Sla de slagroom lobbig. Meng de Crème Pâtissière en de slagroom tot een gelijkmatige crème. Meringue doppen: Zorg voor een schone vetvrije bekken tijdens het opkloppen van eiwitten. Klop de eiwitten op hoge snelheid tot ze ongeveer viermaal hun volume hebben bereikt. Voeg de suiker in delen toe, blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan. Spuit meteen in de gewenste vorm en schroei met een gasbrander direct het schuim af zodat de bovenkant mooi gekarameliseerd is.

Afwerking:
De schelp vullen met de vanilleroom. Decoreren met rood fruit naar keuze. Garneren met een meringue dop (of opgeslagen eiwit, ligt aangeschroeid).
Werk de bloemschelp af met een muntblaadje of chocolaatje.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina