Bloemschelp chocolade met goud

Bloemschelp chocolade met goud

Ingrediënten:
Bloemschelpen
Melk 147g
Gelatine 6g
Water 32g
Eigeel (103g voor mousse, 120g voor biscuit)
Suiker (103g voor mousse, 130g voor biscuit)
Boter 130g
Chocolade krullen (Dobla)
Kersenvulling (Steensma)
Pure chocolade 66% (206g voor mousse, 250g voor biscuit)
Slagroom 402g
Eiwitten 240g
Bloem 40g

Bereidingswijze:
Chocolade mousse: Laat de gelatine weken in koud water. Breng het water en de suiker aan de kook tot 120°C. Voeg toe aan het licht geklopte eigeel en klop tot het stijf is. Maak een ganache met de pure chocolade en melk en voeg de zachte gelatine toe aan het mengsel. Meng alles voorzichtig met de slagroom bij ongeveer 35°C.
Chocolade biscuit: Verhit de boter en chocolade tot 50°C. Klop de eiwitten en suiker stijf. Voeg eerst het eigeel toe aan het mengsel en meng dan de bloem door het mengsel. Voeg de ganache toe en bak op 190°C.
Voeg eerst een laag van de mousse toe aan de schelpen, voeg vervolgens een laag biscuit toe en voeg ten slotte een laag kersenvulling toe.

Decoratie:
Decoreer met chocolade snippers, goud en chocolade krullen.

BENIEUWD NAAR MEER RECEPTEN EN INSPIRATIE?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina