Bloemschelp met rood fruit en chocolade

Bloemschelp met rood fruit en chocolade

Ingrediënten:

Bloemschelpen (10 stuks)
Melk 125g
Room 125g
Suiker 110g (80g voor mousse, 30g voor gel)
Eigeel 38g
Pure chocolade 66% 250g
Slagroom 375g
Bosvruchten puree 184g
Pectine 3g
Glucose 21g
Invert suiker 12g
Meringue drops (ter decoratie)
Dobla chocolate spaghetti (ter decoratie)
Verse bosvruchten (ter decoratie)

Bereidingswijze:

Chocolade mousse: Breng de room en melk aan de kook. Voeg dit toe aan het eigeel en de suiker, en verwarm tot 84°C om een anglaise te maken.
Maak een ganache met de anglaise en de pure chocolade. Mix dit mengsel voorzichtig met de slagroom op een temperatuur van ong. 35°C.
Bosvruchten gel: Mix de pectine met de suiker. Verwarm de bosvruchten puree samen met de glucose en de invert suiker. Meng dit samen met het pectine mengsel en verwarm tot 60°C.
Decoreer met de meringue drops, chocolade decoratie en vers fruit.

Benieuwd naar meer recepten en inspiratie?

Op onze recepten pagina staan recepten die speciaal zijn bedacht voor onze verschillende soorten ready-to-fill patisserie. Daarnaast hebben we variërende serveersuggesties voor verschillende gelegenheden ontwikkeld.

Ga naar de recepten pagina