Werken bij Smilde Bakery

Werken bij Smilde

Smilde Bakery heeft in Nederland drie productielocaties, één in Edam, één in Bolsward en één in Roden (Smilde Homebaking). Een baan bij Smilde Bakery betekent werken in een moderne, dynamische organisatie waarvan de basis is gelegd door ambachtelijk vakmanschap en duurzaam ondernemen. Wij produceren op verantwoorde wijze ambachtelijke bakkerijproducten van een hoge kwaliteit.

Geïnteresseerd in een baan bij Smilde Bakery? Kijk of wij voor u een passende vacature hebben. Wilt u solliciteren op een openstaande vacature, dan ontvangen wij uw sollicitatie met curriculum vitae graag op het in de vacature genoemde e-mailadres.

Key Accountmanager Retail (1,0 Fte)

Functie-inhoud
De key account manager retail is verantwoordelijk voor het realiseren van duurzame winstgevende omzet(groei) bij de toegewezen retail key accounts in Nederland voor de gehele productportfolio (inclusief de eigen merken HomeMade en Fred&Ed). Hij/zij rapporteert aan de salesmanager food retail.


Resultaatgebieden

  • Vertaalt ontwikkelingen in de markt/ bij key accounts /prospects naar kansen voor de organisatie. Concretiseert in onderbouwde commerciële en financiële doelstellingen en stelt key accountplannen op met heldere SMART uitvoeringsplannen hoe doelstellingen te realiseren en relaties te verstevigen. Draagt zorg voor accordering en draagvlak van plannen.
  • Voert activiteiten uit conform plan en verzorgt communicatie naar relevante stakeholders. Monitort voortgang tov gestelde doelen, signaleert tijdig afwijkingen, analyseert de grondoorzaak en initieert corrigerende maatregelen.
  • Voert onderhandelingen (prijs, bonus- en betalingscondities, specificaties, leveringscondities, promoties etc.) en draagt zorg voor vastlegging van gemaakte afspraken conform de gestelde richtlijnen
  • Onderhoudt wederzijds bevredigende contacten met (potentiële) key accounts, op basis van partnerschap, waarbij de behoeften van betreffende (potentiële) key accounts worden doorgrond. Behandelt effectief vragen / (betalings)problemen, klachten en claims.
  • Signaleert en deelt ontwikkelingen in de markt (key accounts, concurrenten, trends) met collega’s / relevante afdelingen. Komt met verbetervoorstellen ter bevordering van de commerciële doelstellingen van de gehele organisatie.
  • Levert tijdig een betrouwbaar onderbouwd jaarbudget en tussentijdse rapportages op (bezoekverslagen, verkoopanalyses) conform de interne afspraken / kwaliteitseisen.


Functie-eisen

  • HBO+/WO werk- en denkniveau;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift en ten minste nog één andere taal;
  • Uitstekend cijfermatig inzicht, analytisch sterk;
  • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenbranche;
  • Uitgebreid netwerk in retail;
  • Competenties: met mensen werken, expertise en technologie toepassen, aanpassen en omgaan met verandering, resultaten leveren en aan de verwachtingen van de klant voldoen, ondernemend en commercieel denken, relaties bouwen en netwerken.


Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Elsbeth Tolboom
Postbus 46
1135 ZG EDAM
e.tolboom@smildebakery.com

Ervaren productontwikkelaar (1,0 Fte, Bolsward)

Functie-inhoud
Als productontwikkelaar in Bolsward ben je verantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve uitvoering van  product- en procesontwikkelingsprojecten. Het doel is om een continue verbetering van de productportfolio te realiseren op het gebied van innovatie en kwaliteit, efficiencyverbetering en/ of kostenbesparing.
De productontwikkelaar werkt zelfstandig binnen de gestelde wensen/ eisen van opdrachtgever en geldende wettelijke kaders. De productontwikkelaar rapporteert aan de manager NPD.

Resultaatgebieden
Beoordelen en ontwikkelen/ optimaliseren van werkwijzen, technieken, methoden en procedures. Dit ter bevordering van de kwaliteit, efficiency en doeltreffendheid;

  • Opzetten en realiseren van product- en proces-ontwikkelingsprojecten. Waaronder het vertalen van ontwikkelingsopdracht in projectopzet, uitvoeren hiervan, beoordelen, interpreteren, vastleggen en bespreken van resultaten en het bepalen van vervolgstappen;
  • Adviseren / geven van instructies over (nieuwe/aangepaste) producten en processen;
  • Signaleren en bijdragen aan het oplossen van productie- en kwaliteitsproblemen;
  • Borgen van kwaliteit en productveiligheid binnen het geformuleerde beleid en (waren)wettelijke voorschriften en richtlijnen;
  • Bepalen van relevante systeemeisen  en implementeren van systemen i.s.m. betrokken afdelingen;
  • Zorgdragen voor een accurate en up-to-date vastlegging van receptuur, specificaties en normen (grondstoffen, eindproducten en verpakkingen) in de relevante systemen;
  • Bijhouden en signaleren van ontwikkelingen op het vakgebied middels het bestuderen van vakliteratuur, bezoeken van beurzen en voeren van besprekingen met leveranciers.

 

Functie-eisen

  • HBO Levensmiddelentechnologie of vergelijkbaar;
  • Ruime productontwikkelingservaring bij voorkeur bij een industriële bakkerij en/of leverancier van bakkerij ingrediënten;
  • Goede beheersing Engelse taal, goede beheersing Duitse taal is een pre;
  • Goed sensorisch vermogen;
  • Goede kennis van en ervaring met automatiseringssystemen (met name ERP, PLM en office applicaties)

 

Competenties:

  • Met mensen werken
  • Expertise en technologie toepassen
  • Aanpassen en omgaan met verandering creëren en innoveren
  • Beslissen en activiteiten initiëren
  • Schrijven en rapporteren

 

Sollicitatie & Informatie
Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG  EDAM
r.molanus@smildebakery.com

Onderzoeksstage - Optimalisering van hygiëne en microbiologische parameters

Optimalisering van hygiëne en microbiologische parameters
In verband met het continue groeien van de organisatie en veranderende wet- en regelgeving zijn wij op zoek naar een full time MBO of HBO stagiaire van de opleidingen levensmiddelentechnologie of microbiologie. Het doel van de stage is om een optimalisatieslag te maken voor microbiologische en hygiëneparameters voor een specifiek gedeelte van de productieomgeving. Het betreft een stage waarin je door middel van onderzoek en studie de situatie in beeld brengt en vervolgens  verbeterplannen opstelt. Deze verbeterplannen worden voorgelegd aan productie- en kwaliteitsmanagement en (waar mogelijk) geïmplementeerd. Literatuuronderzoek en het uitwerken van een visgraat analyse (pareto) zullen hierbij een belangrijke rol spelen.

Mogelijk tijdsplan voor het onderzoek:
– Literatuur onderzoek
– In kaart brengen kritische punten
– Categoriseren kritische punten, opstellen beheersplan
– Implementatie beheersplan
– Uitvoeren her-analyse

Eisen

  • Student MBO of HBO levensmiddelentechnologie of microbiologie
  • Gedreven, gemotiveerd om onderzoek te verrichten aan een productie proces/ productie omgeving.
  • Flexibiliteit

Wat bieden wij jou?
Uiteraard krijg je een passende stagevergoeding. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te werken binnen de afdeling kwaliteit. Je wordt betrokken bij alle verschillende bedrijfsprocessen. Als onderdeel van het team zal jij ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke taken van de kwaliteitsafdeling zijn. Naast deze taken ga jij als student heel veel leren over de kwaliteitsafdeling zelf en alle belangrijke taken die daarbij horen. Omdat de kwaliteitsafdeling een belangrijk onderdeel is, ga jij als student ook heel veel leren en meekrijgen van de andere afdelingen binnen de Royal Smilde Bakery.

Start en duur van de stage
Er zou per direct gestart kunnen worden en de duur is 15 a 20 weken (flexibel).

Solliciteren of meer informatie?
Mail naar m.devreede@royalsmilde.com of bel 0622559491

Stagiair(e) levensmiddelentechnologie of microbiologie! (onderzoeksstage)

Optimalisering van hygiëne en microbiologie productieproces
In verband met het continue groeien van de organisatie en veranderende wet- en regelgeving zijn wij op zoek naar een fulltime MBO of HBO stagiaire van de opleidingen levensmiddelentechnologie of microbiologie. Het doel van de stage is om een optimalisatieslag te maken voor microbiologische en hygiëneparameters in ons productieproces. Het betreft een stage waarin je door middel van onderzoek en studie de situatie in beeld brengt en vervolgens  verbeterplannen opstelt. Deze verbeterplannen worden voorgelegd aan productie- en kwaliteitsmanagement en (waar mogelijk) geïmplementeerd. Literatuuronderzoek en het uitwerken van een visgraat analyse (pareto) zullen hierbij een belangrijke rol spelen.

Mogelijk tijdsplan voor het onderzoek:
– Literatuur onderzoek
– Opstellen visgraat analyse
– Opstellen analyseplan
– Uitvoeren 0-meting/ 0-analyse
– Opstellen verbeterplan
– Implementatie verbeterplan
– Uitvoeren her-analyse

Eisen

  • Student MBO of HBO levensmiddelentechnologie of microbiologie
  • Gedreven, gemotiveerd om onderzoek te verrichten aan een productie proces/ productie omgeving.
  • Flexibiliteit

Wat bieden wij jou?
Uiteraard krijg je een passende stagevergoeding. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te werken binnen de afdeling kwaliteit. Je wordt betrokken bij alle verschillende bedrijfsprocessen. Als onderdeel van het team zal jij ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke taken van de kwaliteitsafdeling zijn. Naast deze taken ga jij als student heel veel leren over de kwaliteitsafdeling zelf en alle belangrijke taken die daarbij horen. Omdat de kwaliteitsafdeling een belangrijk onderdeel is, ga jij als student ook heel veel leren en meekrijgen van de andere afdelingen binnen de Royal Smilde Bakery.

Start en duur van de stage
Er zou per direct gestart kunnen worden en de duur is 15 a 20 weken (flexibel).

Solliciteren of meer informatie?
Mail naar m.devreede@royalsmilde.com of bel 0622559491

Monteur B (1,0 fte) - Bolsward

Functie-inhoud

Als monteur B verricht je allround onderhouds-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan productie installaties en apparatuur. Je doet dit zodanig dat een juiste en veilige werking van de installaties/apparatuur wordt gewaarborgd. Je werkt daarbij in een tweeploegendienst.

Resultaatgebieden:

  • Beoordelen van de staat van onderhoud van installaties/apparatuur en verrichten van metingen a.d.h.v. controlelijsten en eigen inzicht.
  • Uitvoeren van preventief en curatief onderhoud en modificatie en revisiewerkzaamheden o.b.v. werkopdrachten en instructies van de afdelingsleiding.
  • Lokaliseren van storingen en de oorzaken van de storing, raadplegen operators, verrichten van testen en metingen
  • Rapporteren van bevindingen aan de afdelingsleiding, met vermelding aard en ernst, benodigde onderdelen en materialen
  • Registreren van uitgevoerde werkzaamheden, urenverantwoording en bijzonderheden
  • Doen van voorstellen voor aanvullend preventief onderhoud, modificaties, of vernieuwing van apparatuur en installaties.
  • Meedenken over verbetering van werkprocedures en veiligheid en/of vervanging van machines.
  • Begeleiden van monteurs van derden bij de uitvoering van meer omvangrijke reparaties,
  • Toezien op de naleving van de bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften door operators en (gedetacheerde) monteurs.

Functie eisen

  • MBO elektrotechniek of elektronica, een combinatie van beide of in combinatie met werktuigbouwkunde.
  • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenbranche.
  • Competenties: met mensen werken, expertise en technologie toepassen, aanpassen en omgaan met verandering, analyseren, instructies en procedures volgen en persoonlijke werkdoelen behalen.

Sollicitatie & Informatie
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG EDAM
r.molanus@smildebakery.com

Sluitingsdatum:
5 juli 2018

Operator (1,0 FTE) - Edam

Functie-inhoud

Als operator ben je er verantwoordelijk voor dat er aan een productielijn kwalitatief goede halffabrikaten of eindproducten worden gemaakt conform de aantallen op de planning en de voorgeschreven recepturen/specificaties. Hierbij bewaak je het productieproces en stuur je indien nodig bij. Dit kan door het aanpassen van procesparameters of het geven van aanwijzingen en instructies aan medewerkers aan de lijn.

 

Resultaatgebieden:

  • Afstellen, ombouwen of proefdraaien van de apparatuur, instellen van procesparameters en/of het oproepen van recepturen.
  • Bewaken en bijsturen van procesparameters via controlepanelen/beeldschermen en door waarneming van het procesverloop.
  • Toezien op een constante toevoer en kwaliteit van grondstoffen.
  • Nemen van monsters, uitvoeren van kwaliteitsmetingen, signaleren van (structurele) afwijkingen en zo nodig bijstellen van het proces.
  • Geven van aanwijzingen en instructies aan medewerkers aan de lijn.
  • Inspecteren van de technische staat van de eigen productie apparatuur
  • Verhelpen van kleine storingen en stagnaties.
  • Registreren van (oorzaken van) storingen.
  • Naleven van de HACCP, bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften
  • Schoonmaken van de machines en werkomgeving

 

Functie-eisen

  • MBO werk- en denkniveau.
  • Levensmiddelentechnologie is een pré
  • VAPRO B of diploma voedingsoperator is een pré
  • Kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenindustrie.
  • Bereidheid tot het werken in een drieploegendienst.
  • Flexibele instelling, bereidheid tot het verrichten van overwerk.
  • Competenties:
    -met mensen werken;
    -expertise en technologie toepassen;
    -aanpassen en omgaan met verandering;
    -resultaten leveren en aan de verwachtingen van de klant voldoen;
    -plannen en organiseren;
    -instructies en procedures volgen.

 

 

Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG  EDAM
r.molanus@smildebakery.com

Monteur B (1,0 Fte)

Functie-inhoud

Als monteur B verricht je allround onderhouds-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan productie installaties en apparatuur. Je doet dit zodanig dat een juiste en veilige werking van de installaties/apparatuur wordt gewaarborgd. Je werkt daarbij in een aangepaste drieploegendienst.

 

Resultaatgebieden:

  • Beoordelen van de staat van onderhoud van installaties/apparatuur en verrichten van metingen a.d.h.v. controlelijsten en eigen inzicht.
  • Uitvoeren van preventief en curatief onderhoud en modificatie en revisiewerkzaamheden o.b.v. werkopdrachten en instructies van de afdelingsleiding.
  • Lokaliseren van storingen en de oorzaken van de storing, raadplegen operators, verrichten van testen en metingen
  • Rapporteren van bevindingen aan de afdelingsleiding, met vermelding aard en ernst, benodigde onderdelen en materialen
  • Registreren van uitgevoerde werkzaamheden, urenverantwoording en bijzonderheden
  • Doen van voorstellen voor aanvullend preventief onderhoud, modificaties, of vernieuwing van apparatuur en installaties.
  • Meedenken over verbetering van werkprocedures en veiligheid en/of vervanging van machines.
  • Begeleiden van monteurs van derden bij de uitvoering van meer omvangrijke reparaties,
  • Toezien op de naleving van de bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften door operators en (gedetacheerde) monteurs.

 

Functie-eisen

  • MBO elektrotechniek of elektronica, een combinatie van beide of in combinatie met werktuigbouwkunde.
  • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenbranche.
  • Competenties: met mensen werken, expertise en technologie toepassen, aanpassen en omgaan met verandering, analyseren, instructies en procedures volgen en persoonlijke werkdoelen
    behalen.

 

Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG EDAM
r.molanus@smildebakery.com

Key accountmanager retail (1,0 Fte)

Functie-inhoud

De key account manager retail is verantwoordelijk voor het
realiseren van duurzame winstgevende omzet(groei) bij de
toegewezen retail key accounts in Nederland voor de gehele
productportfolio (inclusief de eigen merken Home Made en
Fred&Ed). Hij/zij rapporteert aan de salesmanager food retail.

Ben jij:

– In staat om zelfstandig te werken
– Een aanpakker
– Kwaliteit bewust
– Klant bewust

Heb jij :

– HBO+/WO werk- en denkniveau;
– Uitstekende beheersing van het
Nederlands in woord en geschrift en ten
minste nog één andere taal;
– Uitstekend cijfermatig inzicht, analytisch
sterk;
– Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenbranche;
– Uitgebreid netwerk in retail;
– Competenties: met mensen werken,
expertise en technologie toepassen,
aanpassen en omgaan met verandering,
resultaten leveren en aan de
verwachtingen van de klant voldoen,
ondernemend en commercieel denken,
relaties bouwen en netwerken

En herken jij jezelf in de volgende competenties:

– Vertaalt ontwikkelingen in de markt/ bij key accounts
/prospects naar kansen voor de organisatie. Concretiseert
in onderbouwde commerciële en financiële doelstellingen
en stelt key accountplannen op met heldere SMART
uitvoeringsplannen hoe doelstellingen te realiseren en
relaties te verstevigen. Draagt zorg voor accordering en
draagvlak van plannen.
– Voert activiteiten uit conform plan en verzorgt
communicatie naar relevante stakeholders. Monitort
voortgang tov gestelde doelen, signaleert tijdig
afwijkingen, analyseert de grondoorzaak en initieert
corrigerende maatregelen.
– Voert onderhandelingen (prijs, bonus- en
betalingscondities, specificaties, leveringscondities,
promoties etc.) en draagt zorg voor vastlegging van
gemaakte afspraken conform de gestelde richtlijnen
– Onderhoudt wederzijds bevredigende contacten met
(potentiële) key accounts, op basis van partnerschap,
waarbij de behoeften van betreffende (potentiële) key
accounts worden doorgrond. Behandelt effectief vragen /
(betalings)problemen, klachten en claims.
– Signaleert en deelt ontwikkelingen in de markt (key
accounts, concurrenten, trends) met collega’s / relevante
afdelingen. Komt met verbetervoorstellen ter bevordering
van de commerciële doelstellingen van de gehele
organisatie.
– Levert tijdig een betrouwbaar onderbouwd jaarbudget en
tussentijdse rapportages op (bezoekverslagen,
verkoopanalyses) conform de interne afspraken /kwaliteitseisen.

Neem dan contact met ons op en solliciteer!

Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Elsbeth Tolboom
Postbus 46
1135 ZG EDAM
e.tolboom@smildebakery.com