Werken bij Smilde Bakery

Werken bij Smilde

Smilde Bakery heeft in Nederland drie productielocaties, één in Edam, één in Bolsward en één in Roden (Smilde Homebaking). Een baan bij Smilde Bakery betekent werken in een moderne, dynamische organisatie waarvan de basis is gelegd door ambachtelijk vakmanschap en duurzaam ondernemen. Wij produceren op verantwoorde wijze ambachtelijke bakkerijproducten van een hoge kwaliteit.

Geïnteresseerd in een baan bij Smilde Bakery? Kijk of wij voor u een passende vacature hebben. Wilt u solliciteren op een openstaande vacature, dan ontvangen wij uw sollicitatie met curriculum vitae graag op het in de vacature genoemde e-mailadres.

Maintenance Manager - Edam

Functie omschrijving

Wij zoeken iemand die samen met zijn team en door continue te verbeteren het maximale haalt uit ons machinepark.

Wie zijn wij?
Wij zijn Royal Smilde Bakery, een onderdeel van Royal Smilde. Royal Smilde Bakery kent drie productielocaties: Roden, Bolsward en Edam. Onze producten zijn te vinden in supermarkten in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en sinds kort ook in China.

Wij hebben een assortiment met ruim 500 bakkerijproducten voor de professionele en consumentenmarkt. We zijn trots op onze merken Pruvé, HomeMade en Van de Leur, ze zijn onderdeel van ons DNA geworden.

Wat houdt de functie in? 
Als Maintenance manager ben jij een belangrijke schakel binnen ons bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor een optimale prestatie van de technische bedrijfsmiddelen op onze productielocatie in Edam. Je bent lid van ons operations team en rapporteert direct aan de Operations manager van Royal Smilde Bakery. Jouw team van 11 mensen bestaat uit 2 Teamcoördinatoren, 1 Maintenance engineer, 6 Monteurs en 1 a 2 Leerling monteurs. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van externen op projectbasis, waarbij jij hun inzet coördineert.

Waarom ga je dit doen?
Omdat jij iemand bent die tussen zijn mensen staat en pragmatisch is ingesteld, weet jij de productie technisch te optimaliseren. Daarvoor kijk je samen met je team kritisch naar de machines, de lijnen en het machinepark en bedenk je samen met hen een plan van aanpak. Jij ziet kansen, en vanuit je brede technische kennis in de industrie initieer je verbetertrajecten.

Welke werkzaamheden kun je verwachten tijdens een werkdag
Je signaleert technische ontwikkelingen en je doet verbetervoorstellen die bijdragen aan de operationele doelstellingen. Je vertaalt het operations beleid in een integraal jaarplan voor TD en werkt dit SMART uit in uitvoeringsplannen met concrete doelstellingen en een onderbouwd budget. Je realiseert de plannen, doelstellingen en servicegraad conform het goedgekeurde plan/budget.

Daarnaast beheers je de technische processen waarvoor je samenwerkt met in- en externe partijen. Ook beoordeel je de technische haalbaarheid van ontwikkelings- en renovatieprojecten.

Je wordt direct betrokken bij het masterplan dat voor lange termijn wordt uitgestippeld. Dit investeringsplan zorgt ervoor dat jij je handen vol hebt aan het meedenken over de optimalisatie van het machinepark. Jij staat samen met het operations team aan de vooravond om belangrijke beslissingen te nemen over de toekomst van deze productielocatie.

Functie eisen

De functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding, HTS of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante leidinggevende ervaring in de voedingsmiddelenbranche;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met continu verbeteren en de lean werkwijze;
 • Je bent gedreven en resultaatgericht, zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen

 

Deze eigenschappen passen bij jou:

 • Je bent goed in staat om je team een duidelijke richting te geven. Je motiveert en geeft anderen bevoegdheden. Je trekt het hele team naar een hoger niveau door ze te coachen of de mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen.
 • Je past gespecialiseerde technische kennis toe. Door jezelf voortdurend op professioneel gebied te ontwikkelen, ontwikkel je kennis en expertise in je team, waardoor de TD naar een hoger plan wordt getild.
 • Je past je makkelijk aan veranderende omstandigheden aan en accepteert en toont interesse in nieuwe veranderingen.
 • Je analyseert numerieke en verbale gegevens en andere soorten informatie door deze in componenten, patronen en relaties op te delen.
 • Je stelt gedefinieerde doelen op en plant activiteiten en projecten ruim van te voren, zodoende houd je rekening met veranderende omstandigheden.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor acties, projecten en mensen. Je neemt initiatief, handelt met zelfvertrouwen en bepaalt je eigen richting.

Geldt een deel van de bovenstaande eigenschappen voor jou? Dan ben jij de Maintenance manager die we nodig hebben!

Solliciteren of meer informatie? Klik hier!

Teamcoördinatoren TD - Edam

Functie-inhoud

Samen met je collega teamcoördinator TD zorg je er voor dat de uit te voeren werkzaamheden op het gebied van storingen, onderhoud, reparatie en modificatie volgens prioriteit worden ingepland en uitgevoerd.

Je beoordeelt de aard en kosten van de uit te voeren werkzaamheden en zorgt voor een goede prioriteitstelling en planning. Je overlegt over het tijdstip van uitvoering met de desbetreffende afdelingen.

Je informeert de monteurs over de uit te voeren werkzaamheden en zorgt ervoor dat de benodigde materialen, onderdelen en gereedschappen aanwezig zijn. Tevens zorg je er voor dat facturatie en financiële gegevens in het onderhoudssysteem gecontroleerd worden.

Je begeleidt externe monteurs, verstrekt opdrachten en controleert genomen veiligheidsmaatregelen. Je ziet toe op de uitvoering van de technische werkzaamheden in kwalitatieve en kwantitatieve zin en controleert de voortgang. Je helpt bij complexe storingen die niet zelfstandig door monteurs kunnen worden opgelost.

Uiteraard zorg je ervoor dat je de wettelijke- en bedrijfsvoorschriften op het gebied van HACCP, ARBO veiligheid en Milieu navolgt en zie je er op toe dat monteurs en contractors dit ook doen.

Het maken van de planning en het bestellen van de benodigde materialen wissel je wekelijks af met je collega teamcoördinator, waarbij je elkaar bij afwezigheid vervangt

Functie-eisen:

 • MBO-4 elektrotechniek, elektronica, mechatronica of werktuigbouwkunde
 • Ruime technische kennis;
 • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenindustrie;
 • Gedreven en resultaatgericht met oog voor het menselijk aspect.

 

Competenties:

 • Aansturen en supervisie geven;
 • Expertise en technologie toepassen;
 • Aanpassen en omgaan met verandering;
 • Analyseren;
 • Instructies en procedures volgen;
 • Plannen en organiseren;

 

Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG  EDAM
r.molanus@smildebakery.com

Sluitingsdatum

15 november 2018

Monteur B (1,0 Fte)

Functie-inhoud

Als monteur B verricht je allround onderhouds-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan productie installaties en apparatuur. Je doet dit zodanig dat een juiste en veilige werking van de installaties/apparatuur wordt gewaarborgd. Je werkt daarbij in een aangepaste drieploegendienst.

 

Resultaatgebieden:

 • Beoordelen van de staat van onderhoud van installaties/apparatuur en verrichten van metingen a.d.h.v. controlelijsten en eigen inzicht.
 • Uitvoeren van preventief en curatief onderhoud en modificatie en revisiewerkzaamheden o.b.v. werkopdrachten en instructies van de afdelingsleiding.
 • Lokaliseren van storingen en de oorzaken van de storing, raadplegen operators, verrichten van testen en metingen
 • Rapporteren van bevindingen aan de afdelingsleiding, met vermelding aard en ernst, benodigde onderdelen en materialen
 • Registreren van uitgevoerde werkzaamheden, urenverantwoording en bijzonderheden
 • Doen van voorstellen voor aanvullend preventief onderhoud, modificaties, of vernieuwing van apparatuur en installaties.
 • Meedenken over verbetering van werkprocedures en veiligheid en/of vervanging van machines.
 • Begeleiden van monteurs van derden bij de uitvoering van meer omvangrijke reparaties,
 • Toezien op de naleving van de bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften door operators en (gedetacheerde) monteurs.

 

Functie-eisen

 • MBO elektrotechniek of elektronica, een combinatie van beide of in combinatie met werktuigbouwkunde.
 • Ervaring in een vergelijkbare functie in de voedingsmiddelenbranche.
 • Competenties: met mensen werken, expertise en technologie toepassen, aanpassen en omgaan met verandering, analyseren, instructies en procedures volgen en persoonlijke werkdoelen
  behalen.

 

Sollicitatie & Informatie

Smilde Bakery BV
Romana Molanus
Postbus 46
1135 ZG EDAM
r.molanus@smildebakery.com