Case

Saucijzenbroodje Vegetarische Slager

Saucijzenbroodje Vegetarische Slager

De nr 1 snack in Nederland is nu ook beschikbaar voor de snel groeiende groep flexitariërs en vegetariërs. Smilde Bakery heeft samen met ’s werelds eerste Vegetarische Slager het vegetarische saucijzenbroodje op de markt gebracht. De Vegetarische Slager onderscheidt zich met een nieuwe generatie vleesvervangers die volgens top-chefs en culinair journalisten niet van echt te onderscheiden zijn. Een smaakpanel beoordeelde het saucijzenbroodje met een 8,5 in een smaaktest tussen saucijzenbroodjes die gemaakt waren met echt vlees. Daarmee werd ons vegetarische saucijzenbroodje het hoogst gewaardeerd! Het saucijzenbroodje is gemaakt boerenroomboter en het luchtigste bladerdeeg en voorzien van een vulling op basis van heerlijke peulvruchten.

Het Vegetarische Saucijzenbroodje
Jaap Korteweg, founding father van de Vegetarische Slager.

Over de Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager onderscheidt zich met een geheel nieuwe generatie vlees- en visvervangers die volgens topchefs en culinair journalisten niet van echt te onderscheiden zijn. Ferran Adria (El Bulli) meende van doen te hebben met een kippendij van uitmuntende kwaliteit en Mark Bittman, culinair recensent van The New York Times, kwam superlatieven te kort. The Independent kopte: “Is this the end of meat?” De Vegetarische Slager is het geesteskind van Jaap Korteweg. Korteweg is 9e generatie akkerbouwer en werd zelf vegetariër ten tijde van de varkenspest-epidemie. Hij besloot vleesvervangers te ontwikkelen met een smaak, bite en structuur die niet te onderscheiden zijn van vlees. Het concept is in vijf jaar uitgegroeid van één verkooppunt in Den Haag naar meer dan 2.600 verkooppunten verspreid over o.a Nederland, België, Portugal, Spanje en Noorwegen via zelfstandige vers specialisten, natuurvoedingswinkels en supermarkten waaronder Jumbo, Albert Heijn, Coop, Delhaize en EkoPlaza.